Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kiva tavata

”Kiva tavata.”
   Seanin sanat kuivuivat hetkeksi kurkkuun. Kiva tavata. Hän nielaisi vaivalloisesti ja päätyi vain hymyilemään, mikä aiheutti tytön kasvoilla välähtävän kummahduksen pilkkeen, ennen kuin tämä kääntyi ja katosi ystävänsä kanssa väkijoukkoon. Joku taputti häntä olalle, mikä oli täsmälleen se aika, minkä hän tarvitsi tilanteesta toipumiseen.
   ”Sori, kamu”, Ben pahoitteli hymyillen.
   ”’Kiva tavata’?” Sean toisti happamasti. ”Hän ei voi olla tosissaan.”
 ”Sulla on kyllä aika geneeriset kasvot”, Ben virnisti ja kietoi kätensä Seanin olkapäille, tarkoituksena ohjata heidät kohti boolipöytää. ”Ja hän tuntee paljon ihmisiä.”
   ”Älä käännä veistä haavassa”, Sean ähkäisi.
   ”En en - ota nyt itellesi juotavaa! Pokaa vaikka joku ajattelemisen arvoinen ja hei, pidä hauskaa. Pärjäät varmaan, jos käyn välillä vetämässä Joelin pään vessanpöntöstä?” Sean nyökkäsi; vessaa kohden kerääntynyt joukko näytti siltä, että joku tarvitsi häntä enemmän apua. Nyökkäys ei vakuuttanut Beniä. ”Hei. Älä nyt tosissaan jää miettimään Eleanoria. Ota drinkki - kyllä sä pärjäät”, Ben lisäsi ja taputti häntä rohkaisevasti olkapäälle. Sitten hänkin katosi.
   Sean täytti muovimukin boolikauhalla ja kääntyi katsomaan porukkaa läpi, mutta ajatukset eivät vieläkään olleet täysin hetkessä. ’Kiva tavata?’ Hän puisteli päätään ja suuntasi kohti lähintä tuttua.

Seanin pärjääminen ei koskaan ollut oikea kysymys; hän tunsi varmaan puolet juhlien vieraista - ja kuokkavieraista. Se siitä tekikin niin kipeää: hän ei ollut millään lailla tuntematon kasvo bileissä eikä ainakaan mikään seinäruusuna häilyvä nössö. Ei ollut mitään järkevää syytä, miksi tyttö ei muka olisi muistanut häntä. Hän olisi voinut vannoa, että tyttö vain esitti, jos tämän kasvot eivät olisi olleet niin avoimet. Ja se hemmetin ystävällinen hymy. Helvetti.
   Kolme mukia vodkaboolia ei todellakaan ollut pyyhkinyt asiaa hänen mielestään, vaikka hän esitti eläytyvänsä tanssiin ja keskittyi hinkkaamaan kakkosluokan blondia vasten Benin luistellessa ohitse. Blondi - Kendra? Kelsey? - oli ihan mukavan oloinen ja kuumakin vielä, mutta vähän liian innoissaan bileistä, että Sean olisi pystynyt ottamaan hänet vakavasti. Hän kävi huutokeskustelua tämän kanssa musiikin yli, kun sattui vilkaisemaan vasemmalle, ja lause jäi riippumaan. Eleanor katsoi läpi tanssijoita, etsi varmaan jotakuta - ja katsoi suoraan hänen lävitseen. Sitten hän hymyili jollekin toiselle. Veri pakkautui Seanin päähän.

  ”Hei”, Sean sanoi ja istui yläkerran portaille tytön viereen. Eleanor oli nojannut leukaansa käteensä, silmät puolitiessä, mutta kun hän kohotti katseensa silmissä ei ollut häivääkään humalasta.
   ”Ai, moi”, tyttö sanoi suupielet nytkähtäen.
   ”Hyvät bileet?”
   ”Joo, ihan. Ben osaa koota hyvän porukan.”
   ”En laittaisi sitä Benin piikkiin. Hän ei kutsunut puoliakaan näistä tyypeistä.” Eleanor naurahti ja sai Seanin sydämen sykähtämään. Miksi hän olikaan tälle vihainen? Kai tytöllä oli kaikki oikeus olla tuntematta ketä halusi kun kerran oli niin kaunis. Kauniit ihmiset saavat aina tehdä mitä tykkäävät. Mutta kyllä hänkin oli ihan komea, miksei hänellä olisi oikeutta tulla muistetuksi?
   Sean huomasi unohtuneensa tuijottamaan tytön suuta, ja samaan aikaan hän tajusi olevansa ehkä vähän liian humalassa puhuakseen tämän kanssa. Onneksi Eleanor katseli käsiään, tietämättömänä hiljaisuuden kiusallisuudesta. 
   ”Onko sille syy miksi istut tässä yksin?”
   ”Ei syytä”, tyttö hymähti. ”Ajattelin vaan vetää vähän henkeä. Entä sinä?”
   ”Sama juttu. Hyvä rauhottua välillä, oon varmaan jo ihan tarpeeksi kännissä.” Sama nauru helähti, ja tällä kertaa Seankin hymyili juopunutta hymyään.
   ”Juotko sitten usein itsesi pöydän alle?”
   ”En oikeastaan. Holitonkin kelpaa ihan hyvin”, Sean vastasi. Hän oli juuri sopivasti humalassa ettei humalasta puhuminen haitannut. ”Sä taas näytät rikollisen selvältä.”
   ”Kyllä mä kävin tonne ruukkukasviin oksentamassa, kukaan ei vaan huomannut”, Eleanor vastasi, eikä Sean tosissaan osannut lukea, oliko se sarkasmia vai ei.
   ”Hyvää lannoitetta varmaan.” Taas hän sai Eleanorin nauramaan.
   ”Olet hauska tyyppi. Sean, eikö niin?” Sean tunsi kuinka korvia alkoi kuumottaa.
   ”Joo”, hän vastasi varovasti. Olisiko nyt hyvä hetki avata suunsa, vai olisiko se vain epätoivoista? Toisaalta hyvällä lykyllä hän ei muistaisi keskustelusta huomenna mitään, kävi miten vain. 

  ”Oikeastaan, me oltiin viime jaksossa samalla kemian kurssilla. Ja nähtiin siellä Willin kotibileissä viime jouluna?”
   ”Ai, oikeasti?” Eleanor kysyi, mutta vakuuttavasta sävystä huolimatta hänen hymynsä ei häilynyt.
   ”Ja Helenan luona viime kuussa? Tietkö, minä vain ajattelin…” Seanin lause hiipui. Hän nojautui hiukan kauemmas ottaakseen etäisyyttä tytön tyyneen ilmeeseen. Hänhän oli kuitenkin humalassa, ehkä hän ei lukenut sitä ekalla kerralla oikein. ”Hetkonen. Kiusaatko sinä minua?”
  Eleanorin hymy repesi pidätetyksi virneeksi. Sean melkein tunsi jotain liikahtavan vatsan alapuolella, kun hän katsoi tytön purevan huultaan. Tämä sipaisi hiussuortuvan korvansa taakse.
   ”Ei, olen pahoillani etten muistanut”, hän sanoi, mutta pilke silmäkulmassa ei saanut Seania enää luottamaan sanoihin. 
   ”Vau, minä… En olisi uskonut että pystyt esittämään tuolla tavalla”, hän sai suustaan, ja kurtisti hämmentyneesti kulmiaan. Pahoittelevat anteeksipyynnöt ehkä, tai välinpitämättömän ”ai niin joo”n, mutta tämä? Tätä hän ei oikein osannut ennustaa. Miten tähän edes kuului suhtautua?
   Eleanor työnsi itsensä ylös porrasaskelmalta ja Seanin katse seurasi kohta perässä.
   ”Mun täytyy varmaan mennä takaisin kavereiden luokse”, tyttö sanoi. ”Oli kiva-”
   ”Ei, älä sano sitä, älä vaan sano-”
   ”-tavata”, Eleanor päätti lauseensa hymyillen häpeämättömästi. ”Ehkä nähdään toistekin.” Sitten hän kääntyi hiukset heilahtaen.
   Sean katsoi, kun hän käveli ystäviensä luo varoen taidokkaasti huojuvia tanssipareja ja huonovointisia humalaisia. Eli… tarkoittiko tämä nyt, ettei Sean kiinnostanut tyttöä, vai esittikö tämä vain vaikeasti tavoiteltavaa? Huoneen toiselta puolen, uuden keskustelun lomasta tyttö tavoitti vielä hänen katseensa ja hymyili tietäväisesti. Sean puisti päätään ja otti kulauksen mukistaan.

©2020 Footprints - suntuubi.com